FIT-NL

Diëtiste Saskia Dorhout Mees

  • Bedrijven  Particulieren

fit-nl-saskia.jpg

Mijn naam is Saskia Dorhout Mees, afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Na de afronding van mijn opleiding ben ik werkervaring gaan opdoen bij vrijgevestigde diëtistenpraktijken en instellingen op verschillende locaties, zoals in Amsterdam, Delft, Rotterdam, Voorschoten, Rijswijk en Beverwijk. Momenteel ben ik partner in Diëtistenpraktijk Salu.

Het vak diëtist heeft ons altijd geïnteresseerd, omdat er meer achter de voeding zit dan alleen eten. Vaak is er een directe connectie tussen gevoelens en voeding. Wij zijn er van overtuigd dat met motivatie en positieve energie vele doelen behaald kunnen worden. Dit heeft niet alleen een gezonder, maar ook een gelukkiger leven als resultaat. Tegenwoordig is er zo’n groot aanbod aan voeding, maar met name aan luxe producten. De schappen staan vol met calorierijke lekkernijen. Het is daarom niet zo gek dat we niet meer weten wat gezond en/of ongezond is. Voor ons is het een uitdaging om het inzicht bij de cliёnten te vergroten en hen weer met een brede glimlach de deur uit te laten gaan. Hier helpen en coachen wij dan ook graag bij.

Tijdens de opleiding hebben wij een aantal maanden les gegeven m.b.t. gezonde voeding op een basisschool in Amsterdam. Tevens hebben wij ons bezig gehouden met voeding uit verschillende culturen (Marokkaans, Turks en Surinaams). Door deze interesse in eetgewoonten in verschillende culturen hebben wij een scriptie geschreven bij Generation R in Rotterdam. Wij onderzochten of er een verschil was in het introduceren van allergenen (koemelk, ei, gluten, soja en pinda) bij kinderen, van 0-12 maanden, tussen verschillende etnische groepen in Nederland (Turks, Marokkaans en Nederlands). Kijk voor meer informatie over mij op www.saludietist.nl.